NEW ENERGY LANDSCAPE

DE SPREKERS


Dagvoorzitter Diana Matroos 

 

Diana Matroos is opnieuw dagvoorzitter op 17 oktober aanstaande. 

 

Vanaf het nieuwe televisieseizoen is zij een van de vaste presentatoren van Buitenhof. Diana Matroos presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over complexe communicatievraagstukken. Zij presenteerde bij BNR eveneens hét zakenprogramma van de Nederlandse ether, BNR Zakendoen met... Daarnaast stond zij tot 2016 voor de camera's van RTL Z op RTL 7, dé zakenzender van Nederland en RTL Nieuws. 

 

 


 

Prof. Dr. Rob de Wijk 

 

Prof. dr. Rob de Wijk is de non-executive director van het 'Den Haag Centrum voor Strategische Studies (HCSS)'. Sinds 2000 is hij tevens hoogleraar Internationale Betrekkingen en Veiligheid aan de Universiteit Leiden. Rob de Wijk heeft verschillende nevenfuncties:  voorzitter Denktank Nationale Veiligheid, voorzitter van het Holland Space Cluster, lid van de 'Strategic Advisors Group' van 'The Atlantic Council' in Washington en de 'Senior Steering Group' van het 'NATO Special Forces Headquarters' in Mons.

Tevens is hij columnist bij Dagblad Trouw en Energiepodium.nl, en auteur van talloze publicaties en boeken. 


Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans 

 

Jan Rotmans is hoogleraar transitiekunde en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Oprichter van ICIS, DRIFT, Urgenda en Nederland Kantelt. Onderzoekt niet alleen de kanteling van de samenleving, maar probeert daar ook actief aan bij te dragen. Beschouwt Rotterdam als proeftuin voor de kanteling. Professor en progressor, friskijker en dwarsdenker, koploper en kantelaar. 

 

Spreker van het jaar 2012 en 2014. 

 


Marc Nijmeijer, MSc.

 

Marc Nijmeijer is oprichter en managing director van WellDecommissioned. Hij heeft 20 jaar ervaring als directeur en manager in E&P in Europa en Zuidoost Azië bij zowel Shell als de Rabobank. Op het gebied van re-use & decommissioning leidt hij diverse multidisciplinaire studies, financiële reviews en businessontwikkeling. Met een Master in Industrial Engineering & Management en een Executive Master in Finance & Control maakt hij met zijn bedrijf het verschil op het gebied van prestatieverbetering, financiële businessimpact en strategie.


René Jansen

 

René Jansen is de Re-use & Decommissioning manager voor de NAM (onshore & offshore) met als doel te kijken naar: (1) Hergebruik opties (re-use) van de NAM olie & gas infrastructuur voor de energie transitie en (2) Abandoneren (decommissioning) van de NAM olie & gas infrastructuur tegen de meest effectieve kosten. 

 

Hij heeft 18 jaar ervaring in E&P bij een service company (Schlumberger) en E&P company (Shell/NAM) in Europa, Afrika, Amerika en Zuidoost Azië. René heeft een Master Degree in Pettroleum Engineering en heeft veel energie om 'GZI Next' als blue print voor Nederland neer te zetten en daarmee te starten in Emmen. 


Ruud Paap

 

Ruud Paap is senior projectmanager bij New Energy Coalition, ketenontwikkelaar bij Groen Gas Nederland en hoofdlijnmanager groen gas bij TKI Nieuw Gas. 

 

Hij studeerde aan de Universiteit Twente en het H.C. van Hall Instituut. 


Gerard van Pijkeren

 

Ingenieur Gerard van Pijkeren heeft Chemical Engineering aan de Rijks Universiteit Groningen gestudeerd. Na zijn studie is hij bij Gasunie gekomen en werkzaam geweest binnen verschillende afdelingen; research, financiën, commerce en business development. Hij was van 2010 t/m 2016 directeur van Vertogas en van 2013 t/m 2017 directeur van BBL Company. Vanaf 2017 is Gerard directeur van New Energy en Gasunie Hydrogen Services. 

 

 


Jacqueline Vaessen 

 

Jacqueline Vaessen, ingenieur Chemische Technologie en tevens in het bezit van een Bachelor in Psychologie, startte haar werkzame leven in 1989 bij Shell Nederland Chemie. In 1996 maakt zij de overstap naar de wereld van innovatie bij Syntens. Zij was werkzaam als innovatieadviseur in de vestiging Alkmaar, waar zij in 2000 directeur werd. In 2002 werd ze regiodirecteur van de regio Midden ( Utrecht en Flevoland). In 2004 besloot zij ondernemer te worden en binnen haar bedrijf kwam de focus steeds meer op verduurzaming te liggen; zowel gericht op energiebesparing binnen de industrie, maar ook op alternatieve manieren voor het opwekken van duurzame energie. 


Barthold Schroot 

 

Barthold Schroot is programma manager Advies & Innovatie bij EBN. Hij heeft in Utrecht geofysica en structurele geologie gestudeerd en is sinds 1985 het grootste deel van zijn loopbaan bezig geweest op het vlak van de publiek-private samenwerking in die olie- en gas en delfstoffenwinning. Voor hij in 2013 naar EBN kwam was hij 15 jaar werkzaam bij TNO, o.a. in de rol van hoofd van de Adviesgroep EZ. 

 

 


Stefan Holthausen

 

Stefan Holthausen, ondernemer pur-sang, is eindeloos gedreven om deze planeet veilig en leefbaar te houden. Met zijn kennis zet hij zich in op de thema's energie, veiligheid en duurzaamheid en hij creëert duurzame innovaties ter verbetering van de energieconsumptie en de regionale economie. Holthausen Groep heeft niet voor niets de missie 'zero emission'.