Samenwerken in de energietransitie

DE SPREKERS


Dagvoorzitter Diana Matroos 

 

Diana Matroos is opnieuw dagvoorzitter op 7 november aanstaande. 

 

Vanaf het nieuwe televisieseizoen is zij een van de vaste presentatoren van Buitenhof. Diana Matroos presenteert elke dinsdag bij BNR Nieuwsradio het programma Beeldbepalers, een brainstorm over complexe communicatievraagstukken. Zij presenteerde bij BNR eveneens hét zakenprogramma van de Nederlandse ether, BNR Zakendoen met... Daarnaast stond zij tot 2016 voor de camera's van RTL Z op RTL 7, dé zakenzender van Nederland en RTL Nieuws. 

 

 


 

Marjan van Loon


Marjan van Loon is sinds 1 januari 2016 president-directeur van Shell Nederland.

 

Zij studeerde Chemical Engineering aan de TU Eindhoven.  Direct na haar studie trad ze in 1989 als chemisch technoloog in dienst bij Shell.

 

Voor haar aantreden als president-directeur van Shell Nederland was ze Vice President Integrated Gas and LNG (vloeibaar gas). In die functie was ze technisch verantwoordelijk voor onder andere de ontwikkeling van de LNG-activiteiten, waaronder het ontwerp en de ontwikkeling van Floating LNG en LNG als transportbrandstof.

 

 


 

Professor David Smeulders

 

David Smeulders is  Hoogleraar Energietechnologie aan de Technische Universiteit Eindhoven  en voorzitter van Engineering Thermodynamics for Energy Systems.

 


 René Jansen

 

René Jansen is de Re-use & Decommissioning manager voor de NAM (onshore & offshore) met als doel te kijken naar: (1) Hergebruik opties (re-use) van de NAM olie & gas infrastructuur voor de energie transitie en (2) Abandoneren (decommissioning) van de NAM olie & gas infrastructuur tegen de meest effectieve kosten. HIj is projectleider van GZI-NEXT.

 

 Kees Boer

 

Kees Boer is projectmanager bij de Waterstofwijk in Hoogeveen

 

 


Herman G. Idema

 

Herman  Idema is Directeur – Bestuurder  VPB

 

 


Hans Jansen

 

CEO STERCORE