Waterstofeconomie in de versnelling

De Europese Unie bestemt tot 2050 via haar Green Deal, 180 tot 470 miljard euro voor waterstof. De EU presenteerde  afgelopen juli een gedetailleerd plan voor een waterstofeconomie. Volgens het plan moet er over vier jaar al minstens zes gigawatt aan groene waterstoffabrieken staan!

Wiebes pleit in Europa voor meer waterstof. Hij denkt dat de grootschalige opwekking en het grootschalige gebruik van waterstof nodig zijn om de klimaatdoelen in 2050 te halen.

De havens van Rotterdam, Amsterdam en de Eemshaven; er wordt gewerkt aan prestigieuze waterstofprojecten.
Noord-Nederland is op koers om een van de Europese waterstofkoplopers te worden.  

HEAVENN, een zesjarig Europees programma van FCH-JU, aangejaagd door de New Energy Coalition, waarin ruim dertig publieke en private partijen bouwen heeft 20 miljoen subsidie gekregen van de Europese Commissie. In samenhang wordt door partijen gewerkt aan een waterstofketen in Noord-Nederland. Van productie, tot opslag en transport.

Al die ontwikkelingen, van Europese Commissie tot aan lokale waterstofinitiatieven krijgen een podium op New eMMergy 2020

Met bijdragen van:

  • Diederik Samsom, kabinetschef vicievoorzitter Europese Commissie
  • Jorgo Chatzimarkakis,Secretaris-General Hydrogen Europe
  • Bart Biebuyck, Executive Director FCH JU in Brussel
  • Ad van Wijk, Professor Future Energy Systems TU Delft.
  • Nico van Doorn, Directeur Energietransitie Havenbedrijf Rotterdam NV
  • Catrinus Jepma, Em.hoogl. Energie en Duurzaamheid RuG
  • Patrick Cnubben, Manager H2 New Energy Coalition
  • Harry Eshuis, Opportunity Manager Power2Gas, NAM
  • Camiel Broecheler, Business Developer SkyNRG


En tafelgesprekken onder leiding van Diana Matroos met Tjisse Stelpstra; gedeputeerde Drenthe, Erik Koorman; Intergas, Ben Tubben; Qurion, Willem de Vries; GroenLeven, Willem Hazenberg; Stork en Arwin Nimis van Drenthe College.

DOWNLOAD HIER HET HELE CONGRESPROGRAMMA

 


We ontmoeten elkaar online

Het blijft onrustig rond Covid-19; het aantal besmettingen stijgt  in hoog tempo en daardoor ook  de zorgen rond het verantwoord organiseren van een groter event. Conform de RIVM-richtlijnen kunnen we een congres organiseren met max 300 deelnemers, de 1,5 maatregel in acht nemend.

 

En er speelt nog meer mee; de animo om naar een onsite-congres te gaan, is sinds het oplopen van het aantal besmettingen verminderd. We krijgen signalen dat potentiële deelnemers dit toch lastig vinden of dat hun organisatie het niet goed vindt dat ze naar een fysiek congres gaan. En die signalen nemen toe.

 

Op enig moment moet je dan toch een besluit nemen, waarvan je voor de zomer dacht dat het niet nodig zou zijn.

New eMMergy is dit jaar een online event

 

Niet zomaar een aantal keynotes streamen of webinars, maar een online tot in de puntjes georganiseerd event met  ingerichte  studio’s, camera’s, een regisseur en natuurlijk onze dagvoorzitter Diana Matroos die u als deelnemer betrekt bij alle sprekers.

En met volop mogelijkheden om te netwerken met andere deelnemers door gebruik te maken van de nieuwste online-technieken.

 

DIRECT AANMELDEN