7 november 2019 JL.

Het programma


Bezoekers positief over New eMMergy Congres

 

 

 

Een succesvolle energietransitie vraagt om samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid. Dat was de belangrijkste conclusie van het vijfde New eMMergy Congres georganiseerd door de Gemeente Emmen. Zo’n 300 mensen bezochten het congres.

 

Reacties van bezoekers na het congres varieerden van ‘hoog niveau’, ‘topsprekers’, ‘en dat in Emmen’, ‘De regio mag trots zijn op haar voortrekkersrol in energyhubs’, ‘meerdere afspraken gemaakt om te praten over samenwerking, top!’, ‘inspirerend congres!’.

 

 

 

Wacht veranderingen nooit af, veroorzaak ze zelf

Wethouder Guido Rink was gastheer namens de gemeente Emmen en opende het congres: ‘Ik vind het belangrijk dat innovatie en samenwerking in de energietransitie wordt aangejaagd en ben trots op de inhoud van deze lustrumeditie. Het congres bood de gelegenheid om de samenwerking te zoeken en samen verder te bouwen aan de energietransitie.’ Boodschap die Rink de bezoekers meegaf was: ‘Wacht veranderingen nooit af, veroorzaak ze zelf’.

 

De Kracht zit in samenwerken
Keynotesprekers waren Focco Vijselaar,  directeur-generaal bedrijfsleven en innovatie van het ministerie van Economische zaken en klimaat , Ton de Jong, managing director ECN-TNO, Professor David Smeulders, hoogleraar Energietechnologie TU Eindhoven en Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland. Zij spraken over de kansen, concrete ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld GZI Next, zonnepark Oranjepoort en dat Noord-Nederland voorbeeldregio is voor de ontwikkeling van waterstof. Ook kwam de bouw van het onderzoek- en experimenteercentrum voor onderwijs en bedrijfsleven aan bod.

 

Alle presentaties nog een keer nalezen?

We hebben de presentaties gegroepeerd bij elkaar gezet naar thema:

- Duurzaam samenwerken

- Duurzaam handelen

- Duurzaam investeren