6 en 7 april 2022

SUCCESVOLLE ENERGIETRANSITIE: VERBINDING VAN DE KETEN

 

We kijken terug op een zeer geslaagd New eMMergycongres 2022.

 

6 APRIL: Financiering en subsidies 

Succesvol innoveren ten behoeve van de energietransitie: voor elke fase is er een regeling! Van kleine subsidies tot heel grote. Er waren bijdragen over hoe je een financiering krijgt tot € 5.000.000 en tot ver daar boven Om al die mooie plannen te verwezenlijken.
Deelnemers kregen inzicht in
het financieringslandschap voor startups en scale-ups.  En tips hoe de meest gemaakte fouten konden worden voorkomen.
Hier staan alle presentaties van deze middag.

 

 

7 APRIL OCHTEND
Actueel inspelend op de oorlog in Oekraïne nam professor Mulder ons mee in hoe de energiemarkten zich bewegen in de roerige tijden. Gaat dit de energietransitie beïnvloeden?  En twee belangrijke bronnen in de energietransitie, waterstof en geothermie; wat is de stand van zaken?

 

Hier staan de presentaties van de ochtend

 

7 APRIL middagcongres Geothermie
De Nederlandse ondergrond speelt een belangrijke rol bij de energietransitie: geothermie, een duurzaam en betrouwbaar alternatief voor aardgas in de gebouwde omgeving, de glastuinbouw en de (lichte) industrie. Op dit moment worden een aantal grotere aardwarmte projecten ontwikkeld of gaan de fase van businesscase in. In heel Noord-Nederland worden grotere projecten ontwikkeld. Het verwarmen van woonwijken met aardwarmte bijvoorbeeld. Tijdens New eMMergy kwamen al deze onderwerkpen aan bod.

 

Hier staan de presentatie van dit congresdeel


7 APRIL middagcongres Waterstof
Welke rol speelt waterstof in de energietransitie? Zeker nu we van het (Russische) gas af willen. En welke concrete projecten dragen daar aan bij? Hoe is de projectfinanciering geregeld en welke rol kan HyNorth daarin spelen. Kan waterstof een rol spelen bij het opvangen van pieken in de netcongestie?

 

Lees hier de presentaties van dit deelcongres